Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2012 15:32 - Артроза, артрит, бенки, безсъние брадавици
Автор: bairakslavei Категория: Рецепти   
Прочетен: 11617 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Артроза

Артрозите са дегенеративно заболяване на ставите. По принцип при 
него са поразени междуставните хрущяли. От артроза страдат хората с наднормено тегло или занимаващи се с тежък физически труд, спортистите, танцьорите, а също и хората, страдащи от болести на бъбреците, черният дроб и стомаха. Причините за поява на артрозата могат да бъдат още: възпалителни процеси, инфекции, нарушение в обмяната на веществата, ставни наранявания, прекалени натоварвания, наднормено тегло, наследствена обремененост, хормонален недостиг при жените, микротравми и т.н.
Различават се две форми на артроза:

а) Първична артроза при която има бавно прогресиращ
невъзпалителен процес, който засяга преди всичко силно натоварените стави като коленните, тазобедрените, гръбначния стълб и др.
б) Вторичната артроза се среща предимно при младите хора и се
предизвиква от спортни травми, контузии, инфекции, нарушения в обмяната на веществата и др. Болестите на ставите са артроза, артрит, ревматизъм, коксартроза, ревматоиден артрит, остеопороза, подагра и др. Артрозите не са възпалителни заболявания. Те се дължат на промени, протичащи в костите, промени във връзките и капсулата на ставите вследствие отлагане на солите на пикочната киселина. Това заболяване обикновено се развива след 55-годишна възраст. Признаците на артрозата са болки в ставите през нощта, скърцане на ставите и скованост сутрин.
Артрит
Артритът е възпаление на ставната торбичка и поражение на ставата и костите. Ревматоидният артрит пък е възпаление на малките и средните стави, като обхваща не само тях, но и съединителната тъкан. Друга неприятна последица, освен характерното поражение на ставите е, че те се деформират като се получават поражения още на мускулите и сухожилията. Всички тези поражения са резултат на инфекциозни заболявания или в резултат на отслабване на имунната система.
Първа рецепта
 с помощта на 3 съставки: Ябълков оцет, сол и етилов алкохол. Смесват се трите съставки и се омесват с брашно за да станат като тесто. След това се разстила като мекица и с него се превързва възпалената става. Постепенно ставата престава да боли, а след 10 процедури болките отшумяват напълно.
Втора рецепта 
Три пъти на ден преди хранене да се пие по една чаша 100 мл сок от моркови и целина.
Трета рецепта 
ревматоидният артрит да се лекува с тамян. При болки изпиването на една чаена лъжица чист медицински тамян, като след това болките спират. Тя смята, че тамянът е отлично средство при всички ставни болки, а също така и срещу остеопороза.
Четвърта рецепта от народната медицина.
Поставят се на ставите затоплени дъбови листа - болката бързо отминава. Заедно с това се пие отвара от коприва, брезови листа и плодове от шипка. Смесват се в еднакви пропорции. Освен дъбови листа може да се използват и върбови кори.
Пета рецепта 
Сваряват се в два литра вода едно стебло от билката слез. Към тях се добавят две шепи трици и една чаша свинска мас. След като сместа изстине и се разбърка добре, намазва се на парче памучен плат и се слага на болното място. След това върху него се увива найлон и се завързва с бинт. Така престоява цяла нощ. На сутринта подутините и болките ги няма.
Шеста рецепта 
Смесват се равни части стръкове от пача трева и полски хвощ, листа от мечо грозде, цветчета от метличина, царевична коса, брезови пъпки и бобови шушулки. Една лъжица от сместа се залива с една чаша вряла вода, държи се на вряща водна баня 10 мин, оставя се да кисне 30 мин и се прецежда. Пие се по половин чаша четири - пет пъти дневно 30 мин преди ядене. Същата рецепта е подходяща и при подагра.
Седма рецепта
стара римска рецепта против болки в ставите и костите: Два дафинови листа се начупват на ситно и врят 10 мин в 300 мл вода. След това съдът се похлупва и се оставя два часа. Пие се по 1 кафена чаша 3 пъти на ден 30 мин преди ядене. Процедурата продължава две седмици, почива се 10 дни и при необходимост се повтаря.
Осма рецепта 
а) Изгарят се сухи лозови пръчки. Взема се пепелта и се смесва със свинска мас (несолена). С тази смес се мажат засегнатите от артрита части. За тази рецепта г-жа Кръстева гарантира добри резултати и че след едномесечно прилагане болките ще изчезнат напълно. б) В силна домашна ракия се слагат начукани диви кестени. Сместа престоява 3 дни. С тази течност се мажат засегнатите от артрита места.
Девета рецепта 
Едно пакетче сяра за външна употреба и едно бурканче мед се смесват и разбъркват, докато се образува смес гъста като крем. Болното място се маже чрез втриване и се увива. Ако артритът е на ръцете се ползват стари ръкавици. Прави се вечер и се повтаря 10 пъти. Има още десетки рецепти срещу артрит, но и тези са достатъчни за успешно лечение.
Бенки
Онколозите смятат, че бенките могат да се превърнат в злокачествени тумори. Един от видовете рак на кожата в които се израждат бенките се нарича меланома. Затова към тях трябва да се отнасяме много внимателно и в никой случай да не ги чоплим и да не ги излагаме на преки слънчеви лъчи.
Първа рецепта 
бенки по лицето и на други места могат да се премахнат като се размекне на водна баня 50 г восък и 30 г прополис. След като се разтопят, към тях се прибавя и сокът на един лимон. В горещата смес се потапя парченце памучен плат и леко охладено се слага върху бенката. След 4 дни се измива мястото на бенката с топла вода. Ако все още не е паднала, процедурата се повтаря още няколко пъти.
Втора рецепта 
Лечението става с дръжки от глухарче. Напролет, когато то цъфти и пуска „мляко“ (сок). Събират се няколко стръка, пресоват се и със събраният млечен сок се мажат бенките. След 20 - 25 дни те изчезват.
Безсъние
От безсъние страдат хората с разстроена нервна система и претърпели стрес вследствие на различни видове неприятности.
Първа рецепта от народната медицина.
Тези които страдат от безсъние трябва 30 мин преди лягане в легло- то да пият една чаша хладка вода в която има разтворена 1 лъжица мед. След една седмица сънят се оправя. Втора рецепта  В дървено хаванче счуквате 20 ситно нарязани листа от индрише и ги смесвате с 250 г мед. Взема се по една супена лъжица два пъти дневно. След една седмица сънят се възстановява.
Трета рецепта 
Смес от равни количества дилянка, риган, маточина, бял равнец и шишарки хмел. От тази смес се вземат 2 супени лъжици и се попарват с 500 мл вряща вода. Оставя се да престои 30 мин и 4 пъти дневно се пие по една вине- на чаша.
Четвърта рецепта 

а) Преди да си легнете изпийте половин чаша сок от тиква. б) Две лъжички листа от маточина се запарват с 1 чаена чаша вряла вода. Чаят се подслажда с мед и се пие преди лягане. в) Две чаени лъжички ситно нарязани корени от дилянка се заливат с една чаена чаша вряла вода и се оставя да кисне 60 мин. Пие се 2 - 3 пъти дневно по 1 чаена чаша. Ако лечението е по-дълго се правят почивки по 3 дни.
Пета рецепта 
Смесват се 40 г комунига, 50 г дилянка, 50 г коприва, 60 г слез и 50 г маточина. Две супени лъжици от сместа се варят в 500 мл вода около 5 мин. Пие се една винена чаша 3 пъти дневно.
Шеста рецепта 
В чаша вряла вода се слагат 1 - 2 чаени лъжички маточина. Трябва да престои 30 мин. Пият се по 2 - 3 чаши дневно.
Седма рецепта от народната медицина.
В 300 мл кипнала вода се слага една супена лъжица семена и листа от копър. Престоява 1 час и се пие по 100 мл 3 пъти дневно.
Брадавици
Първа рецепта  Сок от дребен млечок се втрива сутрин в брадавиците докато изчезнат.
Втора рецепта от народната медицина.
С пресен сок от стръковете на билката змийско мляко се мажат 1 - 2 пъти дневно. Лечението продължава няколко дни.
Трета рецепта 
Вземат се по 50 г билките заешко грозде и богородична ръка и 80 г бяла дъвка. Смесват се и от нея се вземат 4 супени лъжици, които се изсипват в 1 литър вода. Варят се докато сместа остане 0,5 литра. От отварата се пие по 50 г 3 пъти дневно преди ядене. Външно брадавиците се мажат 2 - 3 пъти дневно със сок от бяла Мара.
Четвърта рецепта 
Методът е много лесен и ефикасен. Взема се една цигара, добре загасена и се доближава до брадавицата или кокошият трън. Цигарата се държи докато може да се търпи. Това се повтаря 2 - 3 дни. Може след 5 - 6 дни да се повтори. Брадавиците и кокошият трън изгарят и сами се отлепват. Когато брадавиците и кокошия трън са повече, то се започва с „майката“ (най-големият).
Пета рецепта 
Брадавиците на половият орган се лекуват със сок от билката млечка. Капват се няколко капки върху брадавицата и се чака докато сока изсъхне. Процедурата се повтаря 10 пъти след което тя сама се отчупва и отделя.
Шеста рецепта
Разрязва се един картоф и едната половина веднага се изхвърля. С втората половинка натривате брадавиците и я заравяте в сух пясък или пръст за да може да изсъхне. След седмица брадавиците ще паднат.
Седма рецепта 
Върху брадавиците или мазолите се поставя пресен лук и се сменя на всеки 2 часа. След няколко дни се отделят и падат.
Осма рецепта 
За изпълнение на рецептата са необходими по 50 г восък и краве масло, 5 г тамян, настъргана кора и подкорието от дървесният бъз. Стопяват се восъка и маслото в чист съд. Към тях се прибавя настърганата кора и се до- бавя тамянът. Още докато сместа е топла през нея се прекарват ленти от памучен плат с ширина 8 - 10 см. Брадавиците се измиват добре и се търкат с вълнен парцал. С тези ленти се обвива мястото с брадавиците и се намотава с вълнен плат за да се затопли. Прилага се вечер и престоява цяла нощ. Това се повтаря не повече от 3 нощи за да изчезнат брадавиците.




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bairakslavei
Категория: Забавление
Прочетен: 528347
Постинги: 163
Коментари: 242
Гласове: 675
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031